Am mai rasfoit printre cautarile celor ce au ajuns pe acest site avand diverse nelamuriri de natura juridica si o sa incerc sa mai lamuresc o parte din ele.

1. Amendat pe nedrept – solutii – Formulati plangere impotriva procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de la momentul comunicarii.

2. Daca ai terminat dreptul, cum poti reprezenta in instanta? – In calitate de avocat, consilier juridic ori mandatar in princinile sotului sau al rudelor pana la gradul IV inclusiv.

3. Onorariul de succes – Fiecare avocat isi poate stabili onorariul in oricare din formele permise de lege. Poate fi  un onorariu fix platit la inceputul procesului (de obicei stabilit pe faze procesuale – fond, apel, recurs, eventuale cai extraordinare), un onorariu tip abonament (in general in acest mod se lucreaza cu firmele) sau un onorariu de succes (in general acesta vine in completarea onorariului fix). E vorba de o suma de bani ce se achita DOAR in situatia castigarii procesului sau obtinerii acelui rezultat pentru care a fost contractat avocatul (de exemplu in situatia recuperarii unei creante se stabileste un onorariu fix la inceputul procesului plus un onorariu stabilit in cota procentuala din sumele efectiv recuperate).

4. Se pedepseste neplata pensiei alimentare? – Da, legea penala sanctioneaza neplata cu rea credinta, vreme de doua luni a pensiei de intretinere stabilite prin hotarare judecatoreasca. Daca neplata a intervenit din motive neimputabile celui obligat, fapta nu constituie infractiune.

5. Evaluarea bunului pentru plata taxei de timbru – Se face de catre reclamant prin insasi cererea introductiva. E vorba de o evaluare provizorie exclusiv pentru ca instanta sa poata stabili timbrajul. Ulterior, dupa efectuarea unei expertize de evaluare in cauza, taxa de timbru se datoreaza la valoarea bunului astfel cum a fost determinata de expert si instanta dispune suplimentarea taxei platite.

6. Mostenirea de la parinti cand esti casatorit – Bunul astfel primit devine bun propriu afara doar daca dispunatorul (cel care a intocmit testamentul) prevede ca bunul sa devina comun.

7. Se poate sa nu treci toti mostenitorii la masa succesorala? – Se poate, dar nu e recomandat. Pentru ca certificatul de mostenitor/sentinta judecatoareasca astfel obtinute sunt anulabile de catre mostenitorul „omis”.

8. Dupa pronuntarea partajului ce trebuie facut? – In principiu, trebuie pusa in practica hotararea instantei in sensul de a imparti bunurile si a plati sultele astfel cum a dispus instanta. In practica insa, intr-un procent foarte mare din cazuri, acest lucru nu se face pe cale amiabila. Si atunci intervine executorul judecatoresc. Se cere la instanta investirea cu formula executorie a sentintei si se pune in executare silita. Executorul urmeaza sa va puna in posesie pe bunurile imobile (case, terenuri), sa va atribuie bunurile mobile astfel cum a dispus instanta si sa va sprijine cu mijloace specifice in vederea incasarii sultei.

9. Cand putem apela la un executor judecatoresc? – Ori de cate ori aveti o hotarare judecatoreasca sau un alt titlu executoriu iar cel obligat fata de dvs. nu-si executa de bunavoie obligatia instituita prin titlu.

10. Nu am loc de munca si trebuie sa platesc pensie alimentara. – Daca veniturile dvs. s-au schimbat fara de momentul cand s-a stabilit pensia, puteti promova la instanta o actiune in vederea diminuarii cuantumului acesteia raportat la noile venituri. Trebuie stiut ca, in situatia in care cel obligat nu are niciun venit, pensia se stabileste raportat la salariul minim pe economie.

11. Un consilier juridic poate incheia contracte de asistenta juridica? – Nu. Acesta este atributul exclusiv al avocatului. Consilierul juridic este angajatul unei societati comerciale la care lucreaza in baza unui contract de munca.

12. Cum se poate ataca o executare silita? – Impotriva executarii silite se poate formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la data primirii somatiei (e primul act cu care incepe orice executare) ori de la data cand ati aflat despre primul act de executare atunci cand aceasta se face fara somatie sau cand nu ati primit-o. Daca nu ati formulat contestatie in acest termen, puteti contesta ulterior orice act de executare silita in termen de 15 zile de la data cand ati luat cunostinta de intocmirea lui. De asemenea, se poate formula contestatie in termen de 15 zile de la data cand ati fost instiintat ori vi s-a comunicat infiintarea popririi.

13. Nerespectarea programului de vizitare minor timp de 3 ani – Fapta constituie infractiune potrivit art. 307 alin. 2 Cod penal conform caruia: „…se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent”.

Si cateva cautari mai…altfel.

14. Parerea unui avocat in rezolvarea unei probleme. – Cu mare drag. Acum imi spuneti si problema?

15. Modul de viata al unui avocat – Incarcat si nesanatos. Nu faceti ca noi.

16. Avocat discernamant – Daca are?

17. Onorariu avocat % valoare – Din valoarea avocatului?

68 comentarii

ilies dacina

va rog sa-mi spune sunt proprietar pe 1/2 din casa bun comun si cealalta 1/2 o are sora mea,iar tata uzufruct viager pot trece partea mea si a sotului pe numele fiicei noastre pastrand uzulfruct a tatalui meu fara sa fie nevoie de semnatura lui?si daca imi trebuie semnatura surorii mele?

Elena Anghelescu

Niciun notar nu cred ca va face aceasta tranzactie fara prezenta si acceptul tatalui dvs. El are un drept de uzufruct asupra imobilului (deci si asupra cotei de 1/2 pe care sunteti proprietara si doriti sa o instrainati). Dreptul sau este probabil inscris in cartea funciara si, in mod normal, nu puteti face tranzactie pe acel imobil in absenta tatalui. Dar….sfatul meu este sa discutati cu unul-doi notari. Pentru ca, atata vreme cat mentionati in mod expres in contract ca nu se aduce nicio atingere dreptului de uzufruct, el fiind mentinut in totalitate in conditiile existente, si aceasta clauza este insusita si de cumparatoare ea dobandind imobilul grevat de aceasta sarcina, e posibil sa gasiti notari care sa accepte incheierea tranzactiei in aceste conditii. Sunteti nud proprietar pe 1/2 din imobil si-n aceste conditii aveti dreptul sa va instrainati cota-parte.
Nu, semnatura surorii nu va trebuie. N-are nicio legatura cu tranzactie pe care doriti dvs. s-o incheiati.

petre

daca o hotarare ramasa definitiva pa art 278 1 cod procedura penala a ramas definitiva de catre instanta de fond judecatorie daca mai poate fi atacat cu recurs

petre

daca expertul datorita imprejurarilor a gresit schita si executoru judecatoresc nu poate pune in practica schita intocminta cu o latura care sunt caile de atac

Elena Anghelescu

Referitor la prima dvs. intrebare raspunsul este NU. Potrivit ultimelor modificari aduse de legea micii reforme, hotararea judecatorului este definitiva si nu mai poate fi atacata cu recurs.

Referitor la a doua intrebare, din punctul meu de vedere nu prea aveti solutii. Impotriva raportului de expertiza se pot face obiectiuni la momentul depunerii lui. Iar daca acestea va sunt respinse de instanta, urmeaza sa le reiterati in calea de atac. Daca nu ati facut niciunul din aceste lucruri, greu de crezut ca mai puteti face ceva la acest moment. Puteti incerca in extremis o revizuire insa dupa parerea mea nu este admisibila.

petre

Am fost in litigiu din anul 2004 cu o vecina de teren pentru o suprafata ocupata abuziv de aceasta in urma hotarari judecatoresty data de tribunal ramasa definitiva si a curti de apel irevocabila sa constatat ca suprafata de teren imi apartine in anul 2010 mia plantat pe terenul care imi apartine niste tufe de nuci salbatici am facut plangere la postul de politie locala agentul sef de politie insotit de inginerul argonom al primariei impreuna cu un martor au mers la fata locului unde sau facut cercetari si fotografi din care reiese ca tufele de nuci aveau intre 50cm 1 m inaltime tot odata sau constatat ca au fost plantati pe terenul care imi apartine sa intocmit procesul verbal de cercetare la fata locului si tot odaata de neinceperea urmariri penale care a fost inaintat la parchet procuroru de caz a admis procesul vorbal intcmit de postul de politie de neinceperea plangeri penale impotriva mea si sa faca plangerea la prim procuror in timp de 20 de zile a facut aceasta plangere prim procuror a dat nenceperea urmariri penale in favoarea mea si sa se adreseza judecatoriei pe art 278 1 cod procedura penala .Dosarul a fost inaintat la judecatorie si pe data de 15 decembrie 2010 sa solutionat cu respingera plangeri penale de catre vecina hotararea a ramas definitiva fara drept de recurs Intrebarea: daca vecian mai poate ataca cu recurs

Elena Anghelescu

V-ati raspuns chiar dvs. Si v-am raspuns si eu anterior. Conform ultimelor modificari aduse de legea micii reforme NU, vecina dvs. nu mai poate ataca solutia cu recurs.

andrei constantin

daca imi pun poprire pe pensie mai pot sa/mi puna si pe casa?

petre

Daca sentinta pe art278 1 cod procedura penala a ramas definitiva din fond judecatorie intimata a facut recurs tribunalul la inregistrat si pe data 28.2.2011 sa dezbatut recursu tribunalul declina competenta de solutionare a recursului declarat de catre recurenta petenta in favoare curti de apel pitesti definitiva totusi tribunalul de ce a aceptat recursul daca hotareare judecatoriei este definitiva. puteti sa va uitati pe tribunalul valcea dosarul 10872

Elena Anghelescu

Pt. dl. Andrei Constantin:
Depinde ce si cum ati garantat.
In principiu, conform art. 371 indice 1 alin. 3 Cod procedura civila, „executarea silita are loc in oricare din formele prevazute de lege, SIMULTAN sau SUCCESIV, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu…”. Deci DA, chiar daca vi s-a pus poprire pe pensie, se pot declansa si procedurile de urmarire silita imobiliara.

Elena Anghelescu

Dl. Petre,
Oricine poate face recurs/apel/contestatie impotriva oricarei sentintei doreste. Asta nu inseamna ca instanta il va fi admite.
Faptul ca a fost declinat la Curtea de Apel Pitesti nu inseamna ca a fost admis recursul. Inseamna doar ca instanta de la Valcea nu s-a considerat competenta sa se pronunte pe acest recurs.

George

Am depus o plangere contraventionala contra politiei rutiere pentru ridicarea abuziva a masinii de la domiciliu. Am cerut anularea PV si repararea prejudiciului material (taxa de eliberare auto). Ambele cereri au fost respinse, prima solutie privind mentinerea PV fiind irevocabila (legea micii reforme), a doua solutie mi-a acordat recurs. PV era nelegal si netemeinic, am dovedit cu martor si fotografii. Cum pot ataca totusi sentinta irevocabila, eventual prin contestatie in anulare sau revizuire? Domeniul contraventional este similar cu cel penal, conform CEDO iar in penal exista dreptul la recurs dar in Romania se considera ca fiind civil. Cum as putea face recurs pt daune materiale daca PV nu a fost anulat? (desi nu continea masura ridicarii, plus alte neregularitati). Va multumesc anticipat!

Elena Anghelescu

Cazurile de contestatie in anulare si revizuire sunt strict si limitativ prevazute de Codul de procedura civila. Daca va incadrati intr-unul din ele, promovati calea extraordinara de atac. Daca nu, nu pierdeti timpul pentru ca v-ar fi respinsa actiunea. Daca incercati eludarea acestor dispozitii si sperati sa obtineti reanalizarea fodului cauzei intr-o contestatie in anulare sau revizuire, veti pierde.
Din pacate nu vad motive de recurs pe latura materiala cata vreme subzista temeiul legal al sumei achitate. V-as fi sugerat o actiune distincta intemeiata pe dispozitiile art. 998 C.civ. insa atata vreme cat procesul verbal a ramas valabil, nu avem fapta ilicita care sa va dea dreptul la despagubire.

marinescu gabriela

situatia mea este similara cu cazul lui george(din aprilie 21 la 5:22am), dar am primit de 4zile un act nou prin care pot dovedi ca ridicarea masinii s-a facut prin incalcarea regulamentului rutier.
va rog sa ma lamuriti daca pot cere revizuirea hotaririi irevocabile pe baza de act nou
va multumesc

Elena Anghelescu

Da, puteti cere revizuirea sentintei in baza art. 322 pct. 5 C.pr.civ. De ce n-ati solicitat amanarea cauzei la termenul cand v-ati judecat pentru a castiga timp sa depuneti acest inscris si a evita o solutie irevocabila?

marinescu gabriela

actul l-am obtinut in urma unei audiente solicitate de mine la I.G.P.P-Directia Rutiera , dupa ce am vazut ca mi-a fost respinsa contestatia. prin acest act se arata ca termenul folosit in p.v. de contraventie ”parcare in spic” pentru B.P.R.Buc. este aceeasi cu parcarea in paralel. pe act nou se mentioneaza ca termenul ”spic” nu este legiferat in legislatia rutiera.
va multumesc mult pentru raspuns si pentru rapiditatea lui.
va urez toate cele bune

Elena Anghelescu

Daca lucrurile stau asa si daca ati fost amendata pentru parcare „in spic” intr-o zona in care era permisa parcarea in paralel, avand in vedere noul act, mi se pare ca aveti sanse sa obtineti revizuirea hotararii.
Recunosc ca si eu (sofer fiind) aud pentru prima oara notiunea de „parcare in spic”.

plescan andra

buna ziua, va rog sa ma informati unde trebuie sa depun cererea de revizuire( la le instanta si cui ma adresez) la o sentinta irevocabila, data de judecatoria sector 1 pentru un proces-verbal de contraventie si va mai rog sa-mi spuneti care e taxa de timbru judiciar si timbru judiciar
va multumesc

Elena Anghelescu

Doamnei Plescan:
Cererea de revizuire o depuneti la instanta ce a pronuntat hotararea irevocabila ce o doriti revizuita. Deci la Jud. Sector 1. Taxa de timbru de 10 lei si timbru judiciar de 0.15 lei.

Iulia

Am facut un contract de comodat cu un prieten, sub semnatura privata doar.
Comodatarul a parcat masina pe locul unei alte persoane.
Tin sa mentionez ca pe strada respectiva toate locurile sunt inchiriate.E pus indicator la intrarea pe strada ca sunt locuri rezervate.
Adica pentru a respecta legea, ajuta-ma sa o respect, ofera si alte locuri de parcare
Am 3 amenzi pentru data de 26.05, 2 facute de acelasi agent, pentru aceeasi parcare si una de alt agent.Ultima care mi-a ajuns azi are coltul rupt, niciun martor si nu se mentioneaza existenta unei fotografii sau filmari iar conform ordonantei guvernului nr 2/2001 art 19 In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod. Nu este mentionat absolut nimic referitor la aceste lucruri.
Art. 20. – (1) Daca o persoana savarseste mai multe contraventii constatate in acelasi timp de acelasi agent constatator, se incheie un singur proces-verbal.
Cum as putea pe baza contractului de comodat sa fie trimisa amenda comodatarului?
In contract este mentionat ca printre alte obligatii, are obligatia de a plati si amenzile.
Daca ar fi sa actionez in instanta as avea sanse de castig daca invoc faptul ca toata strada este practic inchiriata, , amenda e pentru acelasi loc, acelasi agent, 3 intr-o singura zi.Ce parere aveti?Ce alte motive as mai putea invoca?

Elena Anghelescu

Pt. Iulia:
Sunt mai multe elemente in legatura cu situatia dvs.
1. As face plangere impotriva celor 3 procese verbale. In mod normal faceti 3 plangeri ce se vor conexa. Atentie: in 15 zile de la data comunicarii!!!
2. In cadrul fiecarei plangeri as formula o cerere de chemare in garantie a comodatarului (art. 60 C.pr.civ.) pentru ca in ipoteza in care vi se vor respinge plangerile pe fond, el sa fie cel obligat sa plateasca amenzile.
3. Legat de cele 2 amenzi facute de acelasi agent pentru aceeasi parcare as invoca faptul ca nimeni nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta (plus prevederile art. 20 din OG 2/2001 invocat anterior de dvs.).
Motivatia ca toata strada respectiva e inchiriata nu cred ca va tine. Asta nu va fi considerata de instanta o scuza pentru a parca pe locul platit de alta persoana. Si (din pacate) sistemul nostru stramb prevede ca dvs. aveati obligatia respectarii legislatiei (chiar daca uneori acest lucru e imposibil).
Lipsa semnaturii martorului poate fi invocata, insa e motiv de nulitate relativa. Procesul verbal va fi anulat din acest motiv doar daca dovediti ca vi s-a produs o vatamare.
Verificati atent existenta elementelor de la art. 17 din OG 2/2001.

Iulia

Multumesc mult! Va mai deranjez cu inca o intrebare.Ce se intampla in cazul in care comodatarul refuza sa plateasca (mentionez ca nu are niciun act romanesc. nici carnet, nici buletin…)?

Elena Anghelescu

Si dvs. cum l-ati identificat in contractul de comodat? E macar cetatean roman?
Cel putin teoretic, cata vreme hotararea judecatoreasca prevede ca el trebuie sa plateasca, dvs. n-ar trebui sa va bateti capul cu modalitatea in care politia va intelege sa-si recupereze banii.
Formulati corect plangerile. Insistati pe anularea proceselor verbale. In subsidiar cereti ca instanta sa dispuna inlocuirea amenzii cu avertisment. Si abia in ultim plan cereti sa se constate ca obligatia de plata apartine comodatarului (in masura in care instanta va respinge toate celelalte motivari).

Iulia

L-am identificat dupa datele din cartea de identitate a tarii care l-a emis. E roman insa a trait de dinainte de ’89 in alta tara. Din cate am inteles de la el e apatrid. Oricum, va multumesc mult de tot pentru ajutorul si timpul acordat!

ptm florin

contestatia in anulare se poate face pe motiv de neplata sultei? multumesc anticipat

Elena Anghelescu

Nu. Motivele de contestatie in anulare sunt strict si limitativ prevazute de Codul de procedura civila si invocarea oricarui alt motiv duce la respingerea contestatiei. De ce ati vrea sa anulati o hotarare prin care vi s-a stabilit dreptul la sulta? Aceasta se obtine pe calea executarii silite, nu prin contestatia in anulare.

alina

buna seara…..as avea si o intrebare:pensia de intretinere trebuie declarata ca venit ?deoaece sunt studenta si se acorda acele subventii de camine si vreau sa stiu daca ma incadrez sau nu…….multumesc anticipat

lacramioara

sunt casatorita de 12 ani , am doi copii minori, sotul a plecat din apartamentul comun de 2 luni jumatate, am avut primul termen la divort pe 14 sept 2011, in acest timp a venit in lipsa mea, a luat lucruri din casa fara stirea mea, copilul mai mare a locuit cu el la casa soacrei 2 luni de zile in vacanta de vara, sotul a plecat in concediu la mare cu amanta dar a luat si copilul care a suferit din cauza comportamentului tatalui si a amantei care se desfasurau in fata minorului(se pupau, sotul a cerut-o de nevasta), la intoarcerea din concediu copilul a ales sa stea la mine,iar acum tatal si socra merg zilnic pe la scoala sa il ia cu ei,insa copilul refuza. mentionez ca la plecare tatal a luat si absolut toate lucrurile personale ale copilului ( bicicleta, calculator , haine,etc), iar acum copilul plange in fiecare zi la telefon implorandu-l sa i le inapoieze, dar acesta ii raspunde ca daca vrea sa se joace cu ele sa vina la el, adica la tata. Tatal in perioada in care a luat copilul la casa soacrei nu mi-a dat voie sa vad copilul, si mai mult decat atat nici nu se ocupa de el, fiind tot timpul plecat cu amanta, de copil ocupandu-se concubinul soacrei.De celalalt copil sotul nu a intrebat nici o data, sustinand ca nu este copilul lui, cere test de paternitate. Mai mentionez ca sotul are un salariu de 3000 de lei net, plus 22/23 tichete de masa, iar la 3 luni mai primeste inca un salariu de 3000 de lei, iar eu am un salariu minim pe economie. Apartamentul este luat prin credit ipotecar, creditul este pe numele lui, debitor este mama lui, codebitor sunt eu, dar proprietarii apartamentului suntem amandoi. In momentul plecarii a anuntat la banca faptul ca el nu va mai plati rata, eu fiind cea care platesc rata de 160 de euro. Am avut o masina luata in leasing, achitata in acest an prin luna martie, leasing pe numele lui, pe care fara sa stiu, a vandut-o mamei lui printr-un contract de vanzare cumparare facut de ei si semnat tot de ei, nefiind legalizat nicaieri.este valabil acest document? am mai avut un tractor cumparat din germania, pe care in acelasi mod l-a vandut cu o data inainte de data la care a introdus actiune de divort( 12 iulie) tractorul a fost inscris la primarie, si apoi vandut tot fara stirea mea. nu am nici un act al tractorului. acum urmeaza intrebarile:
1. pensia alimentara pentru minori se calculeaza cu data de 12 iulie 2011 cand sotul a inaintat actiune de divort, sau de la data hotararii judecatoresti? copii au nevoie de bani in acest timp.
2. copilul de 8 ani poate fi audiat printr-o lege speciala?
3. eu pot beneficia de pensie d eintretinere de la sot, avand in vedere ca veniturile lui sunt superioare veniturilor mele? eu platesc acum rata la apartament.
4. ce sanse sunt ca eu sa pot obtine apartamentul acesta? s-a platit rata de 6 ani, toate chitantele pe numele lui, mai sunt de platit inca 12 ani, iar sotul doreste sa ne scoata din apartament, doar ca sa ne faca rau.
5. programul de vizitare al minorilor poate fi si in timpul saptamanii? pt ca noi in fiecare weekend plecam la parintii mei la tara, de unde luam absolut tot ce ne este necesar, ma refer la alimente.
In speranta ca voi primi niste raspunsuri la intrebarile mele, va multumesc anticipat!!!

Giorgiana

Buna ziua… problema : acum 2 ani am facut un credit de 5400 eur pe numele meu, pentru fratele meu. Acesta de 1 an nu a mai platit nici o rata .In prezent primesc somatii de la firma de recuperari. Ultima somatie are atasat un model de cerere pe care o vor inainta executorului judecatoresc si prin care vor cere executarea silita ,simultan , atat prin popreire cat si prin executarea imobiliara. Mentionez ca sunt divortata, am un copil sub intretinere si casa proprietate personala. Creditul a fost de nevoi personale – fara garantie si fara ipoteca. Este posibil sa faca executarea simultan ? Si poprire si executare imobiliara? Daca da, cum as putea rezolva cu actele casei ca sa nu poata ajunge la masura asta extrema. Cum as putea sa-mi recuperez banii de la fratele meu , avand in vedere ca nu are nimic pe numele lui ? Multumesc anticipat ! Cu stima , Giorgiana E.

Corina Margan

Am contestat o amenda de circulatie si mi s-a admis cererea asa cum a fost formulata, dar fara cheltuieli de judecata.Avocata mea a facut o greseala, care s-a dovedit ulterior a fii grava.In capul de cerere a scris gresit data emiterii procesului verbal.I-am spus sa facem cateva precizari scrise in care sa spunem ca data PV este 31.05.2011 si nu 31.06.2011 (cum scrisese dumneaei).Aceasta mi-a spus ca nu e nicio problema si ca nu e nevoie sa facem precizari scrise ci doar verbal.In fine…asa am facut cum a spus dumneaei desi nu era in regula.In sentinta pe care a dat-o judecatoarea, a scris ca se admite cererea, dar fara cheltuieli de judecata deoarece avocata nu a scris pe imputernicirea avocatiala datata cu 08.06.2011 si nici pe factura, numarul dosarului.Chiar si judecatoarea a facut greseala de a nu citi si procesul verbal pus la dosar in care scria clar 31.05.2011 ci a citit si a scris si dumneaei in sentita data de 31.06.2011.Adica, era normal sa ceara nr dosarului din moment ce PV era din 31.06.2011 (varianta gresita) si imputernic av.din 08.06.2011.Ce mai pot face in aceasta situatie, sa-mi recuperez onorariul?Multumesc din inima si astept raspuns de la dvs in cel mai scurt timp posibil.Cu stima Corina Margan!!

dan

Buna ziua..problema:In timpul casatoriei am obtinut un imobil.Dupa catva ani a intervenit divortulDupa partaj mi-a revenit sa-i dau fostei sotii,ca sulta,jumatate din valoarea imobilului.Inainte de divort am parasit imobilul,impreuna cu copilul minor,intrucat fosta sotie si-a adus in casa un amant si eu cu copilul m-am stabilit la parintii mei,lasand in casa toate bunurile mobile ce le-am cumparat impreuna.Dupa divort a urmat partajul stabilindu-se ca am dreptul la jumatate din imobil si pe cealalta jumatate sa-i platesc o sulta in termen de sase luni.Imediat dupa achitarea sultei,prin executor judecatoresc,mi-am intabulat partea din casa, pentru care am platit sulta,adica cealalta jumatate.Deci in prezent detin 100% tot imobilul.Fosta sotie dupa ce a primit sulta,prin BANKCEC a parasit imobilul,impreuna cu concubinul,lasand o parte din bunurile comune degradate,un pat de fier,un dulap rupt si un fotoliu degradat,refuzand sa-mi dea o parte din cheile de la imobil..Consumul la gaz si impozitul pe sase ani a fost platit de mine,cu ocazia intocmirii actelor de propietate.De la curent a fost debransata din cauza neachitarii consumului,nici pana in prezent imobilul nu are curent electric.Intrucat a refuzat sa-mi dea o parte din cheile de la imobil si datorita gerului,pentru a nu ingheta apa in calorifere,am intrat in imobil,insotit de trei martori.De la vecini am aflat ca fosta sotie,impreuna cu amantul,a parasit imobilul cu circa doua saptamani in urma.Doresc sa aflu de la d-voastra daca am procedat corect sau cum trebuia sa procedez in cazul de fata.

S . Simion

Buna seara.As dori sa stiu, e vorba de proces contra Univ. Spiru Haret, in problema diplomelor, mult mediatizata in 2009., DACA AM INAINTAT PROCES SI INCA NU -SA INCHEIAT, pentru aceeasi cauza mai pot deschide un proces cu alt avocat? Ce se intampla daca am doua procese pe rol pentru aceeasi cauza?Multumesc anticipat pentru raspuns…

narcisa

am primit o amenda pt parcare neregulamentara de la politia locala. am refuzat sa semnez iar la 5 luni si un pic am primit somatie de executare silita. am facut contestatie prin care am cerut anularea somatiei si suspendarea executarii pe motivul ca procesul verbal nu mi-a fost adus la cunostinta. la primul termen am primit intampinarea cu copia de pe procesul verbal de contraventie si a dovezii de primire/afisare in care se arata( in cel din urma) ca procesul verbal de contraventie mi-a fost adus la cunostinta prin afisare( exista un nume si prenume si o semnatura a unui martor de afisare). am gasit persoana care semneaza ca martor si mi-a dat o declaratie in care spune ca nu a semnat si nu a fost martor la o astfel de afisare ba chiar mai mult in aceea perioada era plecata din tara si ca i s-a mai intamplat sa fie citat pt o cauza similara, cauza la care s-a prezentat si a spus aceleasi lucruri ca mai sus.

EU

Buna ziua , am si eu o intrebare , am gasit un telefon mobil ….imi spuneti va rog ce se va intampla dupa asta …sunt foarte speriata …am inteles ca voi fi chemata la judecatorie …chestia este ca am rugat-o pe prietena mea sa il bage in amanet ca aveam nevoie de bani si ei i-am zis ca am telefonul de la tatal meu, bineinteles ca a fost si ea chemata la politie …
Acum i-am platit tel celei careia i s-a furat , femeia a declarat ca nu eu am furat telefonul dar ce se intampla mai departe , ce pot sa patesc ?
Multumesc !

marinescu gabriela

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti in cat timp este obligata Casa de pensii sa puna in aplicare o sentinta civila definitiva (nu s-a facut recurs)de recalculare a pensiei tinand cont ca au trecut 6luni de la comunicarea prin posta a sentintei de fond si daca eu am obligatia sa le fac vreo referire in scris asupra respectarii acestei sentinte. deasemenea va rog sa-mi spuneti daca pot sa chem in judecata Casa de pensii pentru nepunerea in aplicare a sentintei si sa-i pretind daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere a emiterii noii decizii de pensie recalculate.
va multumesc

Valdman Constantin Cristina

Buna ziua! Sora mea m-a dat in judecata in legatura cu casa parinteasca. Ne-am judecat iar acum dupa ce s-a emis sentinta civila definitiva si irevocabila am descoperit ca casa nu este intabulata. In aceste conditii as putea sa cer o revizuire a sentintei? As avea sanse sa se admita? Va multumesc pentru raspuns.

gaio

buna ziua, vreau sa stiu daca la un proces de stabilire a paternitatii, la sfarsitul acestuia, se pot cere daune materiale si sau daune financiare deoarece persoana respectiva adica reclamanta se afla intr-un proces de stabilire a paternitatii si de plata a pensiei alimentare, pentru un copil de 7 luni provenit din afara casatoriei dintr-o relatie de un an si trei luni. paratul nu recunoaste acest copil, fiind convocat pana acum de 2 ori la testul adn insa nu s-a prezentat invocand diverse motive, aceasta convocare facandu-se prin instanta de judecata. as vrea sa stim cum si cine il poate determina sa faca acest test adn si daca si pana la cat pot ajunge aceste daune morale/financiare avand in vedere ca din momentul de cand i s-a adus la cunostiinta ca va fi tata, adica din a doua luna de sarcina si pana in momentul de fata nu a contribuit nici financiar si nici nu s-a implicat moral la cresterea copilului, mai ales ca reclamanta nu a avut un loc de munca pentru ca nimeni nu a angajat-o cand s-a aflat ca e insarcinata. iar acum nu poate munci pentru ca nu are cui lasa in grija copilul. paratul a adus tot felul de injurii si amenintari pe durata sarcinii ca sa o determine pe reclamanta sa faca avort si dupa ce a inceput judecata, sa renunte la proces. va multumesc.

MIHAELA IFTENE

buna ziua am si eu o antrebare si vreau un raspuns daca se poate an anul 2005 am fost arestata pt trafic de persoane am executat 2 ani fara 9 zile dar am primit plic de la agentia nationala de administratie fiscala si ami spune ca am de platit o suma de bani dar acesti bani care mi se spune sai platesc nu ma-m folosit de ei si am demonstrat an intanta la iasi cand am facut recurs ca nu am benificiat de suma care spune una dintre victime va multumesc si daca se poate ast raspuns la ce am antrebat va multumesc si sper sa mi se dea un raspuns

ciprian

buna. am vandut acum 3 luni o masina pe care am luat doar o parte din bani, partea ramasa trebuia sa o primesc pana la 30 iunie (mentionez ca am incheiat la notar un contract pt am primi bani la termen),cel care a cump masina nu mai vrea sa imi dea bani. ce trebuie sa fac in acest caz?

burghiu aurelia

buna ziua! as dori va rog frumos sa ma indrumati cu urmatoarea problema: o familie in care sotia pleaca in Aastria si ulterior ar fi trebuit sa mearga si sotul dar se razgandeste si introduce actiune de divort se desface casatoria, sotul mai solicita si partajarea bunuri comune casa si bunuri mobile, dupa care instanta hotaraste ca ptr casa sa o despagubeasca pe sotie cu o sulta de 10000 lei. Aceasta nefiind in tara stabileste cu fostul sot ca suma sa fie depusa intr-un cont deschis pe numele celor doi minori. Dupa ani de zile cand revine in vizita in tara la majoratul copiilor, ii solicita sa ii spuna contul sa retraga banii ptr copii, acesta spunand ca a mintit-o ca nu a depus niciun ban si nu vrea sa ii mai dea. Ce se poate face? actiunea a fost in anul 1993? O plangere penala tinand cont ca a intervenit prescriptia de a executa o hotarare judecatoreasca?

nanu mihaela

buna ziua, cazul meu este pt neplata pensiei alimentare.am divorat anul trecut si sotul a platit doar de 4 ori in loc de 12 ori..l am dat in feb in judecata, am facut plangere la politie…am dovada ca a avut venituri si a fost rea credinta. inspectoarea de la politie l a chemat si pe el si mi a zis ca a promis va va plati in viitor..esalot.dosarul am intles ca va ajunge la tribunal. ce se va intampla daca eu dovedesc ca el nu a vrut sa plateasca, chiar daca a avut venituri…si nu am certitudinea ca va plati.nu are un serviciu sigur..le schimba mereu..si are si prob cu bautura…
ce pot face in acest caz? multumesc

Claudia B

Buna ziua.Sunt intr-un impas greu de rezolvat.Am ajuns in situatia asta datorita increderii in avocatul personal,care a avut grija sa ma aduca in faliment,sa-mi trec toate bunurile pe fostul meu sot,actualmente,si sa-mi pierd casa si sa raman la urma doar cu raspunderea si datoriile la banci.In momentul de fata dupa 3 procese intentate fostului sot,doar cel de partaj este pe rol,unde sunt in faza de-a plati taxa de tibru de peste 26000 ron.Sunt inspaimantata,chiar daca as plati taxa de tibru ce as putea obtine ulterior pt ca fostul sot a trecut toate bunurile pe tatal sau,este pensionat,dar locuirieste in casa facuta impreuna,conduce masini scumpe si desfasoara o activitate cu profit pe o alta firma care bineinteles nu-i pe numele sau.Va rog sfatuiti-ma ce sa fac,cum sa procedez cu taxa,pana in prezent am platit avocat dar timp de 3 ani nu vad nimic,el se beneficiaza de bunuri si traieste confortabil….Va multumesc anticipat

Niculae Cristiana

Buna ziu. Am inheiat un divort la judecatoria sector 1 in anul 2009 fara vina cuiva, amiabil. Am avut 24 ani de casatorie si in anul 2005 am iesit la pensie pe caz de boala si am un certificat de handicap. Nu am cerut nimic la vremea divortului, dar, acum am aflat ca puteam sa-i cer o pensie pentru mine drept sprijin material. Mai am vreo sansa, sau mai pot face ceva in acest moment?
Va multumesc ca existati si ne puteti lumina si pe noi.

adriana

Buna ziua,
cum se poate obtine reducerea cheltuielilor de judecata- onorariu de avocat, acordate printr-o sentinta irevocabila pronuntata intr-o cerere in anulare in procedura somatiei de plata?
multumesc, o zi buna

stefania

buna ziua …am si eu o problema …defapt mama mea .in urma bunicilor mei sa lasat un testament primu care a murit a fost bunicu a doua bunica in 2006 ea lasand testamentu pe numele mamei si unchiului meu …el a inceput succesiunea in 2006 luna decembrie dupa care sa razgandit in 2008 a reluato iar sentinta danduse in martie 2009 obligandul la i sulta de 85067 ron pt mama si una 85067 pt verioasara mea (fata unui frate de al lor mort in 1993 ) asta doar pt apartament ,intrucat a renuntat la iesirea din indiviziune la alte imobile si un teren de 20000 mp in afara bucurestiului trebuie sa specific ca ambele sunt plecate din tara si stabilite acolo mama din 2007 iar verisoara mea din 2000 .el nu a anuntat pe nimeni ca a facut succesiune si nici de decizia instantei problema este ca eu si sora mea am locuit acolo pe noi nu nea anuntam nimeni si in continuare nu vrea sa zica nimica merge pe burta ….mama si verisoara mea ar mai putea primi acea sulta prescrisa pt ca nu au stiut absolut nimic pt ca din perioada plecari ele nu au mai venit in tara iar noi mergand la mama in vacanta atat noi cat si matusa mea unu din martorii unchiului meu .va multumesc si sper sa ma ajutati cu un sfat

georgiana

Buna ziua! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie,au divortat,el a murit,a stat in casa tatalui meu timp de 3 ani pe perioada procesului de partaj ,noi copiii am castigat apartamentul cu sentinta definitiva si irevocabila,iar la asociatia de proprietari s-au stran datorii de 8000 ron.cine plateste datoriile pentru ca asociatia ne cere noua,noilor proprietari sa le platim.E legal?

sava

Buna ziua,
Am inplinit 18 in urma cu 4 luni iar parintele meu nu imi mai trimite pensia. Eu sunt inca la liceu. Vreau sa il dau in judecata. Intrebarea este: este obligatorie prezenta mea sau pot solicita judecarea in lipsa?
Va multumesc.

BODA IOAN

BUNA SEARA ,

AM AVUT UN PROCES LA CURTEA DE APEL CLUJ SI NU S-A ACHITAT TAXA DE TIMBRU . S-A ANULAT RECURSUL , CE POT SA MAI FAC . ESTE PROCES CU RASPUNDEREA ADMINISTRATORULUI .

BODA IOAN

gina jeler

tatal copilului meu a cedat toate partile sociale ale firmei la fetele lui din casatorie;se poate anula contractul de cesiune??

david mariana

Am avut un proces penal pe care l-am castigat,avocatul mi-a cerut 2000 leidin care instantta mi-a dat doar 700 lei , cumpot recupera si ceilalti bani

adriana

Daca pentru un proces cu o firma pentru incadrare de grupa1 si la Tribunalul Prahova a fost castigat si apoi procesul a fost mutat la Galati si acolo au pierdut cu sentinta irevocabila mai pot da in judecata firma din nou ..in cat timp pot face asta …..pot fi amendata pentru faptul ca ii dau din nou in judecata ? astept un raspuns din partea dumneavoastra .Va multumesc

Anonim

Buna ziua! Am o matusa cu handicap care se afla intr-o executare silita, iar fostul sot vrea sa o scoata afara din imobil pt neplata unei sulte! As vrea sa stiu daca se poate obtine vreo amanare printr-un act medical ! Multumesc !

raluca

Ca sa depun plingere la politie pentru neplata pensiei alimentare trebuie legalizata sentinta?

cazangigi

am 62 ani si boala parkinson de 8 ani cu diacnostic agravant si toate simtomele pentru gr accentuat comisia imi da gr mediu invocind ca lucrez si acum o mare belea nu pot face contestatie ca la 4 5 zile de la primirea certificatului l am pierdut ce pot face.

Teodora

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea situatie: in urma cu aproximativ 2 ani a fost intentat un proces (litigii de munca), tinand cont de rezultatul procesului, s-a dorit sa se faca recurs (de aceasta data cu un alt avocat).
Onorariul acestui avocat a fost platit integral (exista si ctr. incheiat in acest sens), problema este, ca desi pe citatie termenul de depunere al recursului era de 10 zile, acesta a fost depus in termen de 15 zile (dl. avocat a mentionat faptul ca tot procesul anterior s-a desfasurat in baza vechiului Cod, si din acest motiv a procedat asa). Din cauza acestei decizii luate de catre dl. avocat, nu s-a putut lua in considerare recursul, iar decizia este irevocabila in acest sens.(urmeaza sa se achite cheltuielile de judecata).
Doresc sa stiu daca exista posibilitatea obtinerii onorariului pe care l-a primit acest avocat, fara a fi necesar sa se intenteze o actiune in instanta? Exista o lege in acest sens, sau este totul „la mica intelegere”?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu stima,
Teodora

Tomita Codruta

Unde comunica instanta sentinta definitiva si irevocabila a desfacerii casatoriei? la Oficiul de stare civila unde s-au casatorit sau la Oficiul de stare civila in teritoriul unde au domiciliul si unde au divortat.

marian

dupa cat timp primesc o hotarare judecatoreasca in conditiile in care la prima instana am pierdut si la apel mi sa dat raspuns favorabil ,am castigat .Va multumesc

dragos

salutare, am si eu o intrebare , daca cineva intra cu gardul pe proprietatea mea,il dau in judecata si castig procesul,cine trebuie sa aduca executorul al fata locului pentru a-i muta gardul?eu sau respectivul?

Anonim

Buna ziua,

In urma unui lung proces s-a decis in favoarea mea. Persoana nemultumita de hotararea judecatorului a decis sa mearga la apel. Intrebarea mea este daca onorariul avocatului meu va fi acelasi ca la primul proces sau va reprezenta jumatate din suma initiala?
Stiu ca in ceea ce priveste taxa de timbru, aceasta se plateste la jumatate din suma initiala, dar se aplica acest lucru si la onorariul avocatului sau acest lucru depinde strict de avocat?
Si daca s-a ajuns la apel aveti idee ce sanse de castig am? Avocatul mi-a zis ca daca hotararea judecatoreasca a fost bine formulata nu se poate schimba. E adevarat?

Margareta

Doresc sa stiu cum pot obtine un act ce sa confirme faptul ca am primit pensie alimentara pana la 18 ani ( desi am absolvit cursurile Univ.” AL.I.Cuza” , in 1964) de la tatal meu natural ,azi decedat.. Acest act imi este necesar la dezbaterea succesorala ,alaturi de fratii vitregi. VA MULTUMESC, Margareta.

Margareta

Revin cu o completare :Parintii mei nu au fost casatoriti de aceea nu stiu cum pot obtine sau cui sa ma adresez pentru a intra in posesia actului ce sa confirme ca am fost recunoscuta de tata de la care am primit pensie alimentara pana la 18 ani. VA MULTUMESC, MR.

Alexandra

Buna ziua,
Intentionez sa aflu informatii in legatura cu situatia in care ma aflu! Sunt chemata in instanta, de catre bunica mea, proprietarul apartamentului in care sunt domiciliata, impreuna cu fratele meu minor si tatal meu, care nu detine acte de domiciliu la aceasta adresa. Eu si mama mea avem carti de identitate pentru adresa in cauza, dar ea e plecata din tara si nici nu e somata de catre bunica mea. Ni s-a cerut sa eliberam domiciliul! Cum ar trebui sa procedam? Tata are voie sa mute lucrurile daca nu apartine acestui domiciliu si mai ales in lipsa mamei? Fratele meu, minor fiind poate fi chemat ca parat, fiindu-i si prenumele din dosar gresit („Adrian” in loc de „Andrei”)? Ce ar fi de facut? Mentionez ca solicitarea de parasire a locuintei a fost ceruta deoarece nu am putut face fata cheltuielilor de intretinere, tata ramas fara loc de munca in urma cu cativa ani din pricina unei operatii, iar noi fiind inca elevi, banii pe care mi-i trimite mama fiind singurul venit si acesta insuficient!

condurat

Ce se intampla daca nu am bani sa platesc….pt.ca nu am servici, bunuri personale? Am sa fac puscarie? Mentionez ca sant 2ani pussub supraveghere!

condurat

Ora estimata: 08:30Complet: Complet 6 penalTip solutie: Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1,4 Cod procedur? penal? raportat la art. 83 Cod penal stabile?te pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare în sarcina inculpatului MOIS? ADRIAN GHEORGHE, sub aspectul s?vâr?irii infrac?iunii de lovire sau alte violen?e prev?zut? ?i sanc?ionat? de art. 193 alin.2 Cod penal ( fapt? comis? la 04.03.2014). În baza art. 83 alin.1 lit. a,b,c ?i d ?i alin. 4 Cod penal, amân? aplicarea pedepsei închisorii stabilite pe un termen de supraveghere conform art. 84 alin.1 Cod penal, de 2 ani calculat de la data r?mânerii definitive a prezentei hot?râri. În baza art. 84 alin.2 Cod penal coroborat cu art. 85 alin.1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Mois? Adrian Gheorghe trebuie s? respecte urm?toarele m?suri de supraveghere: a) s? se prezinte la Serviciul de Proba?iune Vaslui, la datele fixate de acesta; b) s? primeasc? vizitele consilierului de proba?iune desemnat cu supravegherea sa; c) s? anun?e, în prealabil, schimbarea locuin?ei ?i orice deplasare care dep??e?te 5 zile, precum ?i întoarcerea; d) s? comunice schimbarea locului de munc?; e) s? comunice informa?ii ?i documente de natur? a permite controlul mijloacelor sale de existen??. În baza art. 86 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prev?zute în art. 85 alin.1 lit. c) – e) se comunic? Serviciului de Proba?iune Vaslui. În temeiul art. 83 alin.4 Cod penal aten?ioneaz? inculpatul asupra conduitei sale viitoare ?i a consecin?elor la care se expune dac? va mai comite infrac?iuni sau nu va respecta m?surile de supraveghere ori nu va executa obliga?iile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 404 alin.3 Cod procedur? penal?, atrage aten?ia inculpatului asupra dispozi?iilor art. 88 Cod penal privind revocarea amân?rii aplic?rii pedepsei închisorii precum ?i ale art. 89 Cod penal privitoare la anularea amân?rii pedepsei închisorii. Potrivit art. 90 alin.1 Cod penal, persoanei fa?? de care s-a dispus amânarea aplic?rii pedepsei nu i se mai aplic? pedeapsa ?i nu este supus? niciunei dec?deri, interdic?ii sau incapacit??i ce ar putea decurge din infrac?iunea s?vâr?it?, dac? nu a s?vâr?it din nou o infrac?iune pân? la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amân?rii ?i nu s-a descoperit o cauz? de anulare. AC?IUNEA CIVIL? Admite, în parte, ac?iunea civil? exercitat? în cadrul procesului penal de persoana v?t?mat? Simionescu Silviu Ionu?. În baza art. 397 alin.1 Cod procedur? penal?, art. 19 Cod procedur? penal?, art. 1349, 1357 ?i 1381 Cod civil, oblig? pe inculpatul Mois? Adrian Gheorghe s? achite p?r?ii civile Simionescu Silviu Ionu? suma de 2095,74 lei cu titlu de daune materiale ?i suma de 5.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 271 alin.1,6 Cod procedur? penal?, oblig? pe inculpatul Mois? Adrian Gheorghe s? achite p?r?ii civile Simionescu Silviu Ionu? suma de 900 lei cu titlu de cheltuieli de judecat? (c/val onorariu avocat conform chitan?ei nr. 4 din 07.04.2015). În baza art. 274 alin.1 Cod procedur? penal?, oblig? pe inculpatul Mois? Adrian Gheorghe la plata c?tre stat a sumei de 850 lei cheltuieli judiciare c?tre stat : – suma de 500 lei cheltuieli avansate în cursul urm?ririi penale; – suma 350 lei cheltuieli avansate în cursul judec??ii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronun?at? în ?edin?? public?, azi , 16 octombrie 2015. Document: Hotarâre  1252/2015  16.10.2015

Margareta

V-am scris la inceput de septembrie 2 E-mail-uri ( al doilea era o completare a primului ); va rog mult sa-mi raspundeti…. V-am dat si un telefon dar nu s-a putut vorbi: aveati o ” audienta” , asa m-am decis sa va scriu al doilea E-MAIL. Va multumesc anticipat, M.R.

Nina

Bun? seara ! Doamna avocat în urm? cu 4 ani de zile am încheiat un contract de vânzare cump?rare cu o singura clauz? uzufruct viager. Imobilul pe care l-am cump?rat a fost într -o stare nelocuibil?, în urma încheierii contractului am renovat imobulul pe banii proprii.
Pâna la definitivarea renov?rii toate au fost bune ?i frumoase. Soacra mea era tare mul?umit? dar dup? ce s-a v?zut cu casa terminat? l-a ini?iativa fiicei sale care locuie?te la Bucure?ti dore?te s? surpe acest act. Men?ionez c? pe durata renov?rii imobilului de?ii nu era stipulat în contract ?i clauza de între?inere noi am avut grij? de dumneaiei.
La momentul cump?r?rii imobilului am avut martori care au v?zut situa?ia în care se afla acesta.
Spune?i-mi v? rog se poate deschide proces în Bucure?ti în contextul în care imobilul se afl? în Arge? ?
Dac? da, ce sfaturi îmi da?i pentru a-mi recupera banii pe care eu i-am investit in acel imobil.
V? mul?umesc !

Daniel

Buna ziua,
Am fost amendat cu o amenda de 2.000 lei si nu am bani sa o platesc(abia am terminat scoala si sunt in cautarea unui loc de munca) cum pot dovedi acest lucru instantei???

eu r.u

buna ziua…am si eu o intrebare..am doi copii o fetita si un baiat am divortat de fostul sot cu hotarare definitiva si irevocabila…custodia copiilor este comuna..copii avand domiciliul la mine,fostului sot i sa acordat un program de vizita ce nu il respecta vine cand vrea desi are stabili prim u si al treilea wickend din luna vine prima si a doua saptamana sau trei saptamanii la rand,nu respecta programul,cu toate astea nu ma deranjeaza ca vine la copii insa copii nu vor sa mearga cu el…a cerut un fel de hartie in care spune ca de fapt nu i se permite de mine si parintii mei sa ai vada desi a fost rugat sa vina in curte respectiv in casa parintilor mei ca acolo locuiesc copii,refuzand sa intre in casa….si tot parinti mei sunt acuzatii ca nu il lasa…ca ai invata ei pe copii sa nu mearga…ai deranjeaza si in timpul orelor de scoala…iar pt ca,copii nu vor sa mearga la el acasa ai ameninta ca ai va lua cu forta si tot ai ia,ieri a venit o foaie acasa la parintii mei precum ca vor fi luati cu executare ceva de genu daca este nevoie cu organele de politie sau jandarmii…se poate asa ceva din moment ce copii nu vor?eu nu ai pot obliga…pe data de 7 decembrie vor trebui sa se prezinte la tribunal la executor..ce sanse sunt sa ai ia pe copii daca ei nu vor?
multumesc mult astept rasp dumneavoastra..

Comentariile sunt inchise.