Iun 242010
 

Sa presupunem ca parintii tai doresc sa-ti lase doar tie o casa (tu nefiind singurul lor mostenitor). Majoritatea celor pe care ii intrebi iti vor spune: “Nu faceti donatie ca nu e bine. Mai bine vanzare”. De ce spun oamenii asta? O sa incerc sa va explic putin care sunt posibilitatile in situatia data, care sunt beneficiile si riscurile unei donatii, de ce e considerat mai bun si mai sigur un contract de vanzare-cumparare. Analizam cazul concret: mama, tata, doi copii.

Parintii iti doneaza casa (act autentic incheiat la notariat).

Consecinte:

 • daca esti casatorit, casa primita prin donatie de la parinti devine bun propriu al tau si nu bun comun al sotilor, astfel incat in situatia unui eventual divort si partaj, nu va face obiectul partajului (se impart doar bunurile comune ale sotilor).
 • raportul donatiilor. Ce inseamna asta?  In aceasta situatie, la dezbaterea succesiunii parintilor vostrii, vei fi obligat sa raportezi donatia primita de la defunct . Practic asta inseamna ca tu vei fi nevoit sa readuci la masa succesorala bunul primit prin donatie, in natura sau prin echivalent banesc, afara de cazul cand s-a prevazut ca este vorba de o donatie cu scutire de raport. (acest lucru fiind posibil intrucat obligatia de raport nu este prevazuta imperativ de lege, donatorul putand chiar sa-l scuteasca pe donatar de aceasta obligatie). Trebuie sa aveti in vedere ca regula in cazul imobilelor este ca raportul sa se realizeze in natura, aspect ce echivaleaza cu desfiintarea retroactiva a dreptului dvs. de proprietate, bunul redevenind proprietatea indiviza a tuturor succesorilor.
 • reductiunea liberalitatilor excesive.  Trebuie stiut faptul ca descendentii (copiii, nepotii defunctilor) sunt mostenitori rezervatari. Aceasta inseamna ca parintii nu pot sa doneze (sau sa lase prin testament) toate bunurile doar unuia dintre copiii, lipsindu-l total pe celalalt de partea ce i se cuvine din mostenire. Legea stabileste anumite cote din mostenire de care mostenitorii rezervatari nu pot fi lipsiti. In situatia in care defunctul a facut in timpul vietii donatii care depasesc pentru unul din mostenitori aceasta cota la care are dreptul in calitatea sa de succesor legal, el poate solicita reductiunea liberalitatilor excesive (intr-un termen de 3 ani de la deschiderea succesiunii).

Intorcandu-ne la situatia concreta despre care discutam, dupa decesul parintilor, fratele celui ce a primit imobilul prin donatie va putea cere reductiunea donatiei intrucat i-a fost incalcata rezerva succesorala (acea cota la care avea dreptul). In cazul concret al donatiilor, reductiunea are ca efect desfiintarea totala sau partiala a acestora, cu efecte retroactive, de la data deschiderii succesiunii. Mostenitorul rezervatar (fratele) va poate obliga sa restituiti bunul in natura.

Trebuie stiut ca donatiile sunt, prin esenta lor, IREVOCABILE (cu exceptia donatiilor facute intre soti in timpul casatoriei). Asadar, donatorul nu se poate razgandi dupa bunul sau plac ori dupa cum este influentat de o anumita persoana.

INSA, chiar avand in vedere existenta acestui principiu, legea romana instituie trei cazuri de revocare legala a donatiilor:

a. pentru neindeplinirea sarcinii (daca a fost vorba de o donatie cu sarcina);- donatorul cere instantei revocarea donatiei urmand sa probeze neindeplinirea sarcinii.

b. pentru ingratitudine (legea defineste ingratitudinea in 3 feluri: atentat la viata donatorului, delicte, cruzimi sau injurii grave si refuzul de alimente). In oricare din aceste situatii, donatorul poate solicita instantei revocarea donatiei pentru ingratitudine.

c. daca donatorului i se naste un alt copil. Acest ultim caz opereaza de drept, instanta sesizata doar va constata ca donatia este revocata, nu va fi nevoie sa aprecieze pe baza probelor, daca trebuie sau nu revocata.

In principiu, acestea sunt beneficiile si riscurile unei donatii. In situatia in care, in familie exista o situatie conflictuala intre frati, o donatie facuta de parinti in timpul vietii unuia dintre copii nu este recomandata intrucat nu ofera garantia pastrarii dreptului de proprietate de catre acesta si dupa decesul parintilor din motivele pe care le-am aratat anterior.

O sa incerc sa expun pe scurt in zilele urmatoare si care sunt beneficiile si riscurile in cazul testamentului precum si situatia in care parintii intocmesc un contract de vanzare-cumparare cu copilul caruia vor sa-i transmita proprietatea unui imobil.

Sper ca informatiile v-au fost de folos.

  136 Responses to “Transmiterea proprietatii de la parinti la copii – Donatia”

 1. Buna ziua,
  V-as ruga sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema. Tata are un proces in desfasurare in care s-ar putea ca cel care la dat in judecata sa-i ceara mai intai ”blocarea” (sechestru?) bunurilor iar in cazul in care va pierde procesul, despagubiri pe care nu va avea de unde sa la plateasca si atuni ar trebui executarea imobilului pe care il detine in coproprietate cu mama (50-50%). Cum putem noi (cei doi copii ai lor) sa intram in proprietatea imobilului (donatie sau vanzare sau…), fara ca actul sa poata fi revocat in cazul in care pierde procesul? Mentionez ca procesul este in desfasurare dar abia la infatisarea din decembrie se va pune problema blocarii bunurilor personale (cred ca ii spune sechestru?)
  Multumesc.

 2. Buna ziua,
  Am si eu o problema: parinitii mei sunt intr-o disputa de un an si vor sa imi faca donatie pentru casa in care traiesc acum.Problema tatalui meu este ca el nu vrea ca in viitor eu sa ma cert cu sotul meu si el sa aiba parte la casa lui. Va rog frumos sa imi spuneti daca parintii imi fac act de donatie- precizez ca sunt singurul copil al lor- sotul meu are drept la proprietatea parintilor mei intr-un eventual divort.
  Actul de donatie ce consecinte atrage dupa sine adica eu sunt proprietar dupa aia si treb sa platesc taxele si impozitul pentru ele anual?
  Va multumesc

 3. Buna seara .Am si eu o intrbare.Cind eram casatorit am primit prin testament o casa si pamint .Acum m-am despartit ,vreau sa stiu daca sotia are drept la casa si pamint….MULTUMESC

 4. avatar

  Buna ziua;D-na avocat am si o intrebare;Mama mea este grav bolnava are cancer metastaza gradul 4 iar noi suntem doi frati ,iar fratele meu este plecat in strainatate adica in Elvetia de 3 ani, iar mama mea de patru luni ma ocup eu si sotia de ea, a venit acasa de sarbatori a stat 2 saptamani si a plecat .Nu sunt ajutat de fratele meu nici finaciar nici moral iar mama mea necesita ingrijire nonstop .Va rog mult spuneti ce trebuie sa fac daca exista lege sa fie obligat sa ingrijeasca de mama lui pentru ca mama mea are un apartament de 2 camere iar ea este unica proprietara.Ce trebuie sa fac??
  Va multumesc

 5. Buna,…as avea si eu niste intrebari…daca se poate.Mama mea a murit in 2004 si am facut acceptare de mostenire tacita in timpul legal…tatal meu a murit in septembrie…habar nu am avut caci nu am mai putut intra in casa dupa moartea mamei…m-a batut…am spus vecinilor…dar nimeni nu se implica…am un certifiicat medico-legal…dupa moartea tatalui…fratele meu a spus vecinilor ca ,, si eu am ceva,,…mentionez ca am cumnata avocata-sotia fratelui meu-si o femeie judecatoare,cu care fratele meu are un copil-eu nu stiu sa fii facut mama sau tata un testament sau donatie catre fratele meu…dar fratele meu trimite vorba prin vecinii parintilor mei…ca vrea sa imi dea ceva…dupacum v-am spus…i-am transmis nr. meu de telefon…dar nu mi-a dat!….i-am dat adresa mea ,sa ma invite la un notar sa vad ce acte are si ce acte am…eu am doar acel act de acceptare tacita dupa mama si un certificat medico-legal de agresiune…nu ma pot duce la fratele meu ca e foarte abil in a smecherii…dar nici eu nu sunt proasta…ce sa fac???…si ce sa cred???…daca nici la notar nu ma invita???…mentionez ca nu doresc sa am o discutie cu el,de genul fata in fata…ca e foarte bogat si eu saraca…dar nu cu duhul?…mai mentionez ca tata a murit pe 24 sept. 2012…si se incadreaza in cele 6 luni…

 6. Buna Seara, AM si eu o intrebare daca ma puteti ajuta va rog. Parintii mei vor sa ne faca mie si surori mele un act de donatie al unui teren pe care il vor inpartii in mode egal.Pe terenul care mi se va cuvenii mie, nu este nimic construit, dar doresc sa fac o constructie inpreuna cu sotul meu(specific terenul va fii trecut dupa casatoria noastra ca si donatie). Pe terenul ce i se cuvine surorii mele (specific faptul ca a fost deacord sa ia aceasta bucata chiar daca pe aceasta e construita o casa pe 2 nivele,care la randul ei va fi impartita in mod egal la taxa de succesiune).Daca pe terenul ce mi se va dona voi face impreuna cu sotul o constructie,iar sora dupa moartea parintilor va revoca actul de donatie,constructia de pe terenul meu va intra la impartire sau nu? exista posibilitatea unei clauze ,ca dupa moartea parintilor sora mea sa nu-si schimbe ideile si tot ce se decide acum sa nu mai poata fi contestat?

  va multumesc si astept un raspuns

 7. Buna, fiti amabila am si eu o nelamurire si anume bunicul meu mi-a lasat prin testament un act notarial din care reiese ca am parte la 3 1/2 dintr-un apartament…..dar in calcul mai sunt mama mea si matusa mea adica sora mamei …problema este ca eu am descoperit si un act de donatie catre matusa si nu inteleg cum sa procedez in cazul decesului bunicului…mai are testamentul vreo putere in cazul actului de donatie ?….ei inteleg ca cele 2 fiice sunt indreptatite dar una dintre ele si in speta matusa mea vrea tot apartamentul!!!!!….am vreo sansa sau ma lupt cu morile de vant?……ast raspuns !…va multumesc anticipat!!!

 8. Tatal decedat, mama traieste, trei copiii maturi mosteniotori ai casei parientesti. Mama fiind foarte batrana nu mai poate intretine casa. Poate mama sa cedeze casa noua copiilor, s-o evaluam si sa o cumparam unul dintre noi impatind egal in trei venitul. Daca vreu sa o cumpar eu – sa zicem – mai tarziu dupa moartea mamei, mai poate unul dintre frati sa ceara parte din mostenirea de la mama?
  Multumesc!

 9. buna ziua.am o nedumerire.sotul meu are 4 fratii el si inca unul din frati au donati fiecare pe cate un imobil ,celalalt frate sta intr-o casa pe numele parintilor si un alt frate are un apartament pe numele lui.eu sunt de princiupiu acte de vanzare -cumparare ca sa fim asigurati si sa nu avem surprize de la ceilalti care nu sunt in relati bune cu noi.as vrea sa stiu cum putem sparge aceasta donatie cat mai repede si in beneficiul nostru ca sa facem un act de vanzare cumparare si sa nu avem nici o problema cu ceilalti frati in cazul unui deces.va rog un raspun pe mail.multumesc mult

 10. Buna ziua.asi vrea sa va adresez o intrebare:parintii mei au cumparat o casa iar la cumpararea casei ei s-au trecut pe ei in contract si pe fratele meu.Ei mi-au spus ca eu nu pot fi trecuta in contract deoarece sunt minora,iar peste 4 luni cand voi implini 18 ani ma vor adauga si pe mine in contract.Se poate ca eu sa nu fiu mentionata in contract cu toate ca sunt minora?Sau daca parintii mei vor deceda,si eu nu sunt trecuta in contract eu mai am drepturi in acea casa?
  Va multumesc anticipat si astept un raspuns!

 11. am ingrijit o batrana timp de 8 ani doamna nu a avut copii dar are 4 nepoti cum mostenesc casa?

 12. Buna ziua! Va rog mult ca, in limita timpului liber de care dispuneti, sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
  In urma casatoriei mele a rezultat un copil, care in prezent este minor (are 3 ani). Sotul meu mai are un copil major din casatoria anterioara. Socrii mei au facut act de vanzare-cumparare cu nepotul lor (fiul sotului meu) pe toate bunurile mobile si imobile care le-au apartinut, astfel incat acesta este proprietarul a tot ceea ce teoretic trebuia sa mosteneasca sotul meu. Acest lucru nu ne deranjeaza absolut deloc. Problema este ca impreuna cu sotul meu am luat un credit si ne-am construit o casa pentru care avem de platit rate 28 ani. Am vrea cat mai curand sa trecem casa pe numele copilului nostru, sa fie doar a lui si sa nu trebuie sa o imparta cu fratele vitreg. Contract de vanzare-cumparare nu putem face (copilul este minor), iar donatia am inteles ca este atacabila. Ce solutie se poate gasi la aceasta problema? Multumesc mult pentru sfaturile pe care sper sa mi le dati!

 13. avatar

  Buna ziua Stimata doamna avocat Anghelescu Elena ,am ajuns la o intelegere cu banca si o sa platesc mai mult de jumatate din suma acum iar restul in patru rate . Acum am o alta intrebare; cum fratele care a facut creditul nu are nici un venit care este suma maxima pe care trebuie sa o plateasca executorului judecatoresc avind in vedere ca suma totala pe care o datoreaza bancii este de 88000000 lei vechi . Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.

 14. Buna ziua! ma aflu intr-o situatie asem?n?toare cu cea expus? de dvs. mai sus. este vb de un apartament, al c?rui drept de proprietate p?rin?ii vor sa mi-l transmit?, ins? doresc sa gasim cea mai buna varianta pentru a face asta – donatie sau v-c.in afara de acest apartament, la eventuala masa succesorala n-ar mai intra niciun alt bun mobil sau imobil. trebuie sa precizez c?, in oricare din situatii, fratele meu, celalalt mostenitor rezervatar, va fi despagubit de catre mine cu o suma de bani care sa indestuleze eventuala cota parte-rezerva succesorala la care ar avea dreptul in urma deschiderii succesiunilor. astfel, in ipoteza in care apreciem ca valoarea apartamentului este de 40.000 euro, fratele meu urmeaza sa primeasca de la mine 20.000 euro. intrebarea mea este daca pot incheia cu parintii mei un contract de donatie(CU SCUTIRE DE RAPORT) cu o clauza care precizeaza ca celalalt mostenitor rezervatar a fost despagubit si astfel prezentul contract nu poate fi revocat pe viitor pentru incalcarea rezervei succesorale. practic se instituie o clauza de irevocabilitate prin vointa partilor si nu stiu daca putem deroga de la lege prin aceasta. :) pe de alta parte, un eventual contract de vanzare cumparare ar putea fi revocat de fratele meu pe motiv de vanzare simulata, chiar daca pretul pe care l-am stipula ar fi unul real, iar nu fictiv. stiu ca taxele sunt mai avantajoase in cazul incheierii unui contract de donatie, dar in aceasta situatie vreau sa gasesc cea mai buna solutie indiferent de costuri, ca pe viitor sa nu ma trezesc cu dreptul de proprietate desfiintat…

 15. Buna ziua.
  Am primit printr-un act de donatie atat eu cat si sora mea locuinta parintilor nostri in luna noiembrie a anului trecut. Tatal meu a primit zilele trecute o instiintare de executare silita in urma neplatii unui credit CAR. Mentionez ca nu mai are nici o proprietate pe numele lui. Intrebari:
  1. Cu ce ne poate afecta pe mine si pe sora mea acest lucru?NE pot da pe noi in judecata?
  2. Ce ii mai pot lua lui daca acum primeste ajutor de somaj?
  Multumesc

 16. Buna ziua,
  Va rog sa ma indrumati cum sa fac astfel incat sa aleg calea cea mai buna.
  Bunica mea a decedat de curand, in urma ei ramane un apartament la care beneficiaza si mama mea cu jumatate ca si proprietar. in urma succesiuni de la bunicul meu, pe actul de proprietate era bunica cu jumatate si mama cu jumatate. Acum apartamentul se vrea sa imi ramana mie, mama inca nu a facut succesiunea pentru a trece bunurile pe numele ei. Parintii mei au fost de curand la un notar si cea mai buna solutie propusa lor a fost (pentru a nu se mai complica cu succesiune si apoi contract de vz. cump. pe numele meu) sa treaca toata succesiunea la mine eu in final beneficiind de certificat de mostenitor pe toate bunurile bunicii (solutie si mai ieftina si mai rapida). Intrebarea mea este: Se poate ataca acest act de catre sora mea sau de catre copii ei? Nu vreau sa ma trezesc ca dupa un timp se vor ridica altii cu pretentii la impartirea apartamentului.

 17. buna ziua. As vrea sa fac donatie catre fiul meu casa in care locuieste deja acesta. La un eventual divort sotia acestuia ar avea dreptul la divort la parte din imobil ? Multumesc anticipat

 18. avatar

  Buna ziua, parintii mei detin un imobil cu doua camere si sunt ambii proprietari, ei vor sa-mi faca un act de donatie pe imobil , mentionez ca sunt singura la parinti.
  Acest lucru implica niste costuri din partea mea iar eu vreau sa ma asigur ca acel act de donatie care se va face , nu va putea fi anulat, revocat prin ordin judecatoresc in cazul in care unul din parinti se va razgandi sau doamne fereste vor divorta si vor trebui sa vanda si sa-l imparta bunul respectiv.
  Am discutat cu ei si singura clauza pe care o vor in actul de donatie este cel de coabitare tot restul vietii, iar intrebarea mea este ce clauze ar trebui sa aibe acel contract de donatie sa nu mai fie niciodata anulat de catre nici o persoana ??
  Va multumesc !

 19. buna ziua! am o antrebare si va rog daca se poate sa mi raspundeti.in urma cu 5ani,fratele meu era an divort cu fosta sotie si aceasta sa gindit avind impreuna o casa de vacanta sa o doneze ficei lor.ambii soti cumparasera casa.deci erau proprietari.au donat casa ficei si de 5ani,fratelui meu i sa interzis sa intre in acel imobil.poate ataca fratele meu donatia? poate cistiga procesul? multumesc anticipat! ps, fica lui il ignora.

 20. Buna ziua! Numele meu este Nicoleta si am 24 de ani! In urma cu 1 an mi-a decedat mama. Sunt singurul copil. Stau cu tatal meu cu care nu prea ma inteleg. As vrea sa plec, sa locuiesc la prietenul meu din cauza neintelegerilor pe care le am cu tata! Vreau sa stiu ce se va intampla cu apartamentul dupa ce tatal meu nu o sa mai fie! Imi ramane mie… sau???? precizez ca apartamentul este pe numele ambilor parinti! De ce acte as avea nevoie! Multumesc anticipat!

 21. buna noapte pot spune.am o nelamurire in cazul unui divort dupa 22 de ani de casnicie,am avut casa ca donatie de la parinti dupa care am facut un schimb de locuinta cu parintii in timpul in care eram deja casatorit.am un copil minor si unul major care se afla intr-o facultate la stat fiind in continuare intretinut de parinti.in aceste conditii doresc sa stiu in cazul partajului ce drepturi am la ceasta locuinta.cu mult respect astept raspunsul Dv.

 22. Buna ziua, am si eu o intrebare.O donatie se poate vinde prin contract vanzare-cumparare chear daca donatorul nu este de acord, sunt consecinte?

 23. buna,am o intrebare,mama locuieste cu fratele,ce act ar putea face ea,ca el sa nu mai ointre in curtea ei,sa o deranjeze verbal,etc,mentionez k el este violent verbal

 24. avatar

  Buna ziua as vrea sa va adresez o intrebare si doresc sa primesc in scurt timp raspunsul
  Santem doi frati la parinti ,fratele cel mic, parinti mei i-au cumparat o casa alaturi de casa parinteasca ,parinti i-au mai ajutat cu bani cumparand o alta casa intr-un sat in propiere de localitatea ,fratele cel mic fiind casatorit l-a mai ajutat parinti sa-si cumpere si o masina Logan noua ,in plus de asta nevasta fratelui meu are o sora care aceasta i-a vandut jumatate din casa adica gradina acolo participand si parinti mei cu o anumita suma de bani
  Va rog sa-mi spune-ti ce drepturi mai are fratele mai mic din casa parinteasca dupa moartea parintilor sau a unui dintre parinti.Va multumesc [cred ca,am fost destul de explicit]

 25. avatar

  Buna,
  Am si eu o intrebare:

  Am 3 copii si 3 propietati. Copii sunt minori si as vrea sa donez fiecarui copil cate o propietate.
  Cum trebuie facuta donatia casa nu poata fii atacata in instanta de banca sau finantele publice in caz ca unul din parinti datoreaza bani finantelor publice sau unei banci. Va rog sa imi raspundeti!

 26. buna ziua. va rog sa-mi spuneti in ce mod pot recupera o mostenire daca proprietarul supravietuitor a incheiat uzufruct cu unul din copii.subliniez ca succesiunea dupa proprietarul decedat s-a efectat in beneficiul celor trei copii. va multumesc

 27. in 2009 tatal meu mi-a facut act de donatie pe casa+teren am inteles ca peste 5 ani devin propietar

 28. avatar

  Buna seara!am o nelamurire.parintii mamei mele iau donat casa mamei mele si tatalui meu.dar bunicii mai au inca noua copiii.vreau sa stiu daca dupa moartea bunicilor pentru a face parintii mei succesiunea trebuie sa vina fratii mamei sa semneze?deoarece nu se inteleg prea bine.si o donatie facuta poate fi schimbata cu un contract de vanzare-cumparare?

 29. buna ziua ! am si eu o intrebare referitor la cum trebuie sa procedam Soacra mea ne-a spus acum 10 ani ca ne da terenul din spatele casei ei sa ne construim casa , acum 8 ani am inceput constructia beneficiar fiind formal fiid soacramea si cumnata mea pt ca pe le era terenu .Acum soacra mea vrea sa faca actele de donatie catre noi (eu si sotul meu ) iar cumnatamea cu sotul ei cu uzufruct deoarece cu ei locuieste in casa .Intrebarea pe care o am e urmatoarea : cand vom face contractul de donatie a terenului trebuie mentionata in vreun fel casa construita de mine si sotul meu (care este inca in constructie si nu s-a facut receptia) ?

 30. buna ziua.am o intrebare:acum o luna am facut succesiunea la casa parintesca-suntem 4 frati,una dintre surori nu are copii si vrea sa-mi doneze mie partea ei.daca facem la notar act de donatie ma poate ataca ceilalti frati cind ea un va mai fi?sau ce putem face ca sa un aiba dreptul si ceilalti frati.act de vinzare de momento un putem face pt. ca nu figureaza terenul pe care e contruita casa si costa .f.f. mult.orice sfat imi e de ajutor.va multumesc.florentina-bucuresti.

 31. Buna ziua
  Am si eu o problema, socrii mei au murit, sotul meu este singurul mostenitor, avem un loc de veci , ce trebuie sa fac , toate darile le-am platit noi de ani si ani. Multumesc astept raspuns

 32. avatar

  Buna ziua.fratele meu a divorzat de fosta sotie.casa in care locuiaiu le-a fost data de parintii mei cu acte de vinzare cumparare cu clauza de intretinere.in timpul casatoriei lor au cimentuit doua camere nimic mai mult.tatal meu le-a stricat actele pe motivul nerespectarii acordului de intretinere.dupa divort judecatoria focsani a decis ca tatal meu sa-i restituie fostei sotii al fratelui meu suma de 12000 ron .tatal meu fiind pensionar.neputind sa plateasca aceasta suma i se poate pune sechestru pe casa si scoaterea la licitatie?va multumesc

 33. matusa mea doreste sa-mi faca donatie asupra apartamentului cu clauza de uzufruct viager. mai am un frate. sotul matusii este decedat si s-a dezbatut succesiunea, matusa fiind singura proprietara a apartamentului. poate fi atacata donatie de fratele meu? se poate razgandi matusa cu privire la donatie? ce ma sfatuiti sa fac? care sunt taxele ce trebuiesc platite? daca varsata matusii e de 64 ani si e in deplinatatea facutatilor mintale mai trebuie o hartie de la medic care sa ateste acest lucru?
  multumesc anticipat!

 34. I think this is one of the most vital information for me.
  And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The web site style
  is perfect, the articles is really nice : D. Good job,
  cheers

 35. Buna1am si eu o intrebare …bunicii mei vor sa imi doneze casa in care ei locuiesc,dar nu au act de vanzare -cumparare pe aceasta casa…locuiesc de peste 30 de ani in acest imobil,iar proprietarii de drept au plecat in germania ,credem ca sunt si decedati…ce pot sa fac ,o solutie cat mai simpla,putin costisitoare.VA multumesc!

 36. Buna seara si Hristos a inviat!
  Am si eu o intrebare: pana la ce varsta pot face parintii act de vanzare cumparare unuia dintre copii fara acordul celuilalt?
  Multumesc anticipat!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>