Aug 272010
 

In situatia in care succesiunea nu poate fi dezbatuta din diverse motive la un notariat (nu este prezent unul din succesori, nu exista intelegere intre dvs. mostenitorii cu privire la impartirea bunurilor, etc) o solutie la indemana este promovarea unei actiuni avand ca obiect succesiune/partaj succesoral. Avantajul unei astfel de actiuni este acela ca ea se finalizeaza cu o hotarare judecatoreasca ce constituie titlu de proprietate al fiecaruia dintre succesori pentru bunurile individuale ce i-au fost atribuite. Nu are doar rolul de a va conferi niste drepturi neindividualizate, cote parti din masa succesorala ci, in cadrul aceluiasi proces se efectueaza si iesirea din indiviziune astfel incat, la sfarsit, fiecare stie exact ce bun a primit in proprietate (printr-un certificat de mostenitor intocmit la un notariat vi se stabileste doar cota-parte din mostenire la care aveti dreptul – un procent) fara a cunoaste propriu zis bunul ce va va reveni dvs.

Probabil v-ati intrebat cat va poate costa un astfel de proces. Taxele la care trebuie sa va asteptati sunt urmatoarele:

 • taxa de timbru in cuantum de cate 50 lei pentru fiecare mostenitor (pentru stabilirea calitatii de mostenitor);
 • taxa fixa de 19 lei pentru partajul succesoral;
 • o taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale. Evaluarea bunurilor o va face reclamantul (cel care achita si taxa de timbru). E vorba de o evaluare provizorie, necesara doar pentru stabilirea taxei de timbru. Nu este vorba de valoarea finala la care vor fi retinute bunurile in masa succesorala, aceasta valoare o va stabili un expert judiciar.
 • onorariile de expert:
 • Dupa ce se stabileste calitatea de mostenitor si cota parte la care are dreptul fiecare, precum si dupa ce se stabileste cu certitudine masa succesorala, se va trece la identificarea si evaluarea fiecarui bun in parte. Am facut aceasta mentiune la categoria „cheltuieli” pentru ca instanta de judecata va numi experti de specialitate sa faca aceast lucru. Iar onorariile acestora le veti plati tot dvs. Avand in vedere ca interesul este comun (nu doar al reclamantului, cel care declanseaza procedura, ci si al paratilor – ceilalti succesori) instanta poate dispune ca onorariile sa fie platite de toate partile. Concret, aceste sume se pot ridica si la 1000-2000 lei (in functie de cati experti veti avea nevoie – pentru terenuri, pentru constructii, pentru bunuri mobile, etc). Aici in Vrancea unde profesez eu ca si avocat, n-am vazut onorarii stabilite de instanta pentru un singur expert mai mari de 1000 lei (acestea depind de foarte multi factori – de exemplu la terenuri: distanta fata de oras, suprafata totala, daca sunt in aceeasi locatie, etc).

 • onorariul de avocat. Acesta difera de la caz la caz de asemenea avand in vedere o multitudine de factori. Nu va pot oferi o suma exacta si probabil niciun avocat nu ar putea face asta. In mod evident in situatia in care masa succesorala e compusa dintr-un singur teren se va negocia un onorariu de avocat mai mic decat in situatia in care in masa succesorala sunt o multitudine de bunuri, mostenitorii nu se inteleg asupra impartirii lor (un astfel de proces poate dura ani). Se poate negocia o suma fixa sau un onorariu procentual (exista avocati care lucreaza pentru un onorariu de 10% din valoarea masei succesorale). Acest lucru il puteti afla doar la o discutie fata in fata cu avocatul pe care vi l-ati ales si dupa ce ii prezentati in integralitate situatia.
 • Trebuie sa mai stiti si faptul ca, la partajul succesoral, nu exista o parte cazuta in pretentii in sensul art. 274 Cod procedura civila si care sa suporte cheltuielile de judecata. La sfarsitul procesului, acestea vor fi compensate intre toti mostenitorii.

  240 Responses to “Cat va costa un proces de succesiune?”

 1. avatar

  Intrebarea mea este urmatoarea: locuiesc in strainatate si mama mea este inca viata dar are o virsta inaintata. Ce este mai usor, si mai ieftin pentru noi sa facem ca eu sa intru in posesia apartamentului in care mama mea locuieste acum si care este proprietatea dinsei. Este mai ieftin si mai usor sa faca un testament prin care sa lase acest apartament mie, este bine sa faca o donatie pe numele meu, or sa facem un act de vinzare cumparare pe numele meu. Eu sint singurul copil sau urmas iar mama mea nu este casatorita. tata a murit acum citiva ani. Multumesc anticipat

 2. Buna ziua,bunicul si bunica au decedat de mai bine de 10 ani ei avand 6 copii unul din ei este decedat titlul de proprietate este pe numele bunicului care are 2250m cu casa batraneasca si as dori sa fac dezbaterea mosteniri si as dori sa stiu ce ar trebui sa fac si cu ce sa incep sicam cat m ar costa .multumesc

 3. Buna dimineata!
  Am urmatoarea problema:
  – socrul meu a locuit intr-un sat din Suceava; pe perioada vietii a stapanit un teren de 15.000 mp fara a face actele de succesiune dupa parinti, bunici, strabunici.
  – dupa moartea sa am gasit intre actele sale un testament (perfect valabil) de la strabunicul sau care ii lasa 10.000 mp
  – pentru restul de 5000 mp nu am gasit acte
  Sotul meu si fratii sai (care nu au intre ei nici o problema privind impartirea terenului) au ales calea Judecatoriei pentru succesiune. Avocatul angajat a facut dosarul introducand testamentul de care vorbeam mai sus (pentru cei 10.000 mp) precum si schita terenului care este de 15.000 mp. (despre diferenta de 5000 mp …in dosarul intocmit de avocat nu se face nici o referire)
  Actiunea a fost respinsa de judecatorie cu apel. Nu stim ce sa facem….la apel exista sansa sa cerem cei 10.000 si in plus cei 5000 mp pe care socrul i-a stapanit peste 50 de ani, vecinii confirmand acest lucru?
  Va rog sa ma lamuriti…daca se poate.
  Multumesc!

 4. va rog frumos daca puteti sa mi explicati si sa ma indrumati ce pot sa fac eu in urmatorul caz ..fratele meu are un proces in care este dat in judecata pt o anumita suma de bani cu care este dator .in baza unei semnaturi contract stiu ca a semnat o hirtie .pt ca sentinta judecatoreasca nu are ce sa i ia partea creditoare a trecut la o cale de atac prin care ma chiama si pe mine in judecata impreuna cu fratele meu pt a face succesiunea dupa parintii ..tata cine ma poate obliga pe mine sa fac succesiunea daca eu nu vreau sa o fac s au nu m am inteles cu fratele asupra mostenirii s au daca nu o lasam sa o faca copiii nostrii va rog ff mult daca putetii sa mi raspundetii ca este urgent va multumesc frumos

 5. avatar

  buna ziua tatal meu vrea sa imi doneze o bucazta de pamint de 800 m si asi dori sa stiu cat mar costa actele si vreo taxa

 6. buna MA NUMESC G. N., si va relatez urmatoarele., fiul meu sa casatorit si au o fetita de 5 ani,si sotiea lui, a divortat , de oare ce fiul meu sa inbolnavit, au construit o casa .si am construito cu bani mei ca meam vandut apartamentul, si eam dat bani fiului meu. si am ajuns la partaj,, judecatorul ea data casa ei. si a ramas sa ne despagubesca, si va intrb..cum se va termina acest partaj,, va multumesc.

 7. Buna ziua ,am si eu o intrebare…bunicul meu a murit iar bunica mea a deschis taxa de succesiune intre ea si cei trei copii ai dansei la tribunal …intrebarea mea este,daca se face automat si partajul ??? daca da, atunci ea oare cum va reusi sa-i despagubeasca pe cei trei fii dintr-o pensie de 4.500, este cumva obligata sa vanda apartamentul ca sa-si despagubeasca cei trei fii?O zi buna va doresc.

 8. buna ziua sunt din jud buzau si am o intrebare mama a decedat acum2 ani si tata vrea sa vanda pamantu care il are este 5000mp un pogon ce acte ii trebuie noi suntem 2 frati nu vrem nimic astept raspunsu dvs va multumesc

 9. Buna ziua
  Noi bunici vrem sa dam nepotului minor ( 3 ani) o casa ,fara a fi atacat de parintii lui Ce modalitate este mai buna ? Prin testament , dotape numele lui? Multumesc anticipat.

 10. avatar

  Buna seara ,va rog sa_mi spuneti daca pot solicita un alt expert pentru masurarea unei case ,care se afla in proces de succesiune .Nu am fost anuntati cind sau facut masuratorile si totul este fals. Va multumesc

 11. avatar

  vreau sa fac succesiunea tata a murit si vreau sa trec pe mama casa am o sora si este si ea de acord cam cit mar costa succesiunea sint din checea judetul timis

 12. avatar

  Buna ziua! Mama mea a decedat acum un an de zile fiind casatorita cu un alt barbat si neavand copii impreuna. Bunurile sunt dobandite impreuna, iar el are copii dintr-o casatorie anterioara. Sa fac succesiunea acum sau mai tarziu? Ce ma sfatuiti? Mentionez ca nu suntem in relatii foarte bune. Care ar fi procentul meu? Astept raspuns. Multumesc!

 13. bunicul – prezeret marin – decedat =proprietar casa si teren 2,6 Ha . Acesta a avut 2 baieti ARSENE SI RADU si 1 fata ANICA . tatal meu RADU a decedat si el ,am ramas eu mostenitoare pe titlu . Pe actul de propretate a lui prezeret marin ,eram trecuti -fii arsene ,fiica anica si eu sanda -nepoata tatal meu fiind decedat . DE vreo 7ANI a murit ARSENE -NU ARE COPII DAR NEVASTA LUI VREA MOSTENIRE , ACUM A MURIT SI ANICA . ACEASTA ARE SI EA 4 COPII . INTREBARE AVEREA BUNICULUI SE IMPARTE SI LA SOTIA LUI ARSENE .S-AU MOSTENIREA SE IMPARTE INTRE MINE SI COPII LUI ANICA . UN HECTAR DE TEREN SE VINDE CAM 100MILIOANE . CAM CAT COSTA SUCCESIUNEA IN TRIBUNAL, DEOARECE NU NE INTELEGEM

 14. Buna ziua ! Bunica mea impreuna cu una dintre fetele ei (respectiv matusa mea ) detin 2644mp in Caracal. Eu si bunica locuim in casa de pe suprafata terenului. Bunica ar vrea sa isi stie dreptul dipa bunicul . am inteles ca trebuie sa faca iesirea din indiviziune,insa nimeni nu ne-a spus cam la cat ne-ar duce. As vrea sa stiu daca este mai mult dre 2000lei. As mai dori sa stiu cam cat ar fi in mare cheltuielile si daca in aceasta iesire din indiviviziune se poate introduce si un teren extravilan de 2ha pe care bunicul il detinea (mentionez faptul ca titlul de proprietate este pe numele luk ,acesta fiind decedat)

 15. suntem 3 mostenitori pe un aprtament cu 3 camere nu sa facut sucesiunea de 3 ani si ne lipseste din contractu casei procesul verbal , nu stiu cum sa facem

 16. Fratele meu are un singur copil care este un hot care nu vrea sa munceasca pe scurt e parazit sotia lui a murit de vreo 4 ani si nu mai are liniste cu propriul copil Mentionez ca a avut si vreo 2 apartamente in orasul hunedoara pe care lea dat fiului lor sal vinda sa nu aibe pretenti la casa din calan Acuma fratele meu fiind si bolnav cardiac cu operatie pe cord doreste sa lase casa fiului meu adica nepotului lui ca sa aibe cineva grije de el Ce trebuie facut ca sa nu mai poata avea pretenti copilul la dreptul dupa mama care fiind decedata Mai mentionez ca copilul se mai ocupa cu alchoolul si se mai si drogheaza citeodata si fura etc Va rog sfatuitima ce sai mai spun fratelui meu sal ajut legal

 17. Buna ziua,as avea si eu o problema..tatal meu locuieste in casa parinteasca,mentionez ca ambii parinti sunt decedati(tatal are 30 de ani de la deces si mama 4 luni).A investit foarte multi bani in aceasta casa(are acte doveditoare,pe noile constructii)mentionez ca erau decat 3 camere la inceput..problema este ca nu avem acte decat pe teren iar succesiunea nu este facuta dupa nici unul dintre parinti..tatal meu mai are un frate,care a avut un apartament ale carui rate tot tatal meu le.a platit(bunicii au platit decat cateva rate) si acesta l.a vandut beneficiand doar el de bani.Acum acesta are pretentii si la casa in care stam noi,as vrea sa stiu,daca cu acte doveditoare in instanta tatal meu poate fii trecut proprietar unic,deoarece unchiul meu nu a investit absolut nici un ban in aceasta casa..va multumesc

 18. avatar

  Buna ziua,
  tatal meu a decedat in urma cu 7 ani, dar sotia acestuia si cei doi copii au refuzat sa se prezinte la notariat pentru a se face succesiunea. Va rog, comunicati-mi cat costa, cu aproximatie, un proces de succesiune, daca este vorba de o camera si jumatate in localitatea Contesti, judet Dambovita si 2 ha pamant agricol, in acceasi localitate, care se impart intre cei patru mostenitori: sotie, doi copii din a doua casnicie si unul din prima casnicie (eu) a defunctului. Specificati-mi, va rog, cine achita aceste sume: se impart sau le suporta numai reclamantul?
  Va multumesc. Cu stima, Bogdan Vasile

 19. Buna seara am si eu o intrebare daca sunteti amabila sa ma ajutati ,tatal (decedat)are un titlul de proprietate comun cu unul dintre frati care a decedat de curind ,acum sotiea defunctului vrea sa dezbata mostenirea dar tin sa mentionez caci titlul este din 1997 in toti accesti ani nu ia interesat pamintul nici plata impozitului pe accest teren ,care sunt consecintele daca nu ii dam actul original multumesc anticipat.

 20. Va rog respectuos sa-mi comunicati daca a-ti avut la instanta de judecata, o situatie cu un proces de partaj succesoral (iesire din indiviziune). Mentionez ca in cazul meu, decesul sotului s-a petrecut in anul 1996, Cerificatul de mostenitor s-a eliberat in anul 1999, pe cand era in vigoare vechiul Cod de Procedura Civila, iar actiunea de judecata privind esirea din indiviziune a fost introdusa la instanta in anul 2013 dupa aparitia noului Cod de Procedura Civila.. Ma intereseaza patru probleme reglementate de Codul de procedura civila.
  1/.- Data exacta cand se ia in calcul la instanta de judecata expertiza judiciara privind evaluarea unui imobil pentru stabilirea impartirii bunurilor imobile:
  – data decesului,
  – data eliberarii certificatului de mostenitor s-au,
  – data la care a fost introdusa actiunea la instanta.
  2/.- Care este perioada care se ia in considerare (ca numar de ani) conform legislatiei civile , pentru compensarea din SULTA a cheltuielilor de judecata, a cheltuielilor de intretinere a unui apartament, si a impozitelor si taxelor achitate la Primarie.
  3/.- Care este perioada care se ia in calcul (ca numar de ani) pentru cheltuielile de renovare si modernizare a unui apartament intr-un proces civil privind esirea din indiviziune. Mentionez ca detin o informatie neverificata, precum ca instanta de judecata nu tine cont de cheltuielile de renovare si modernizare a unui apartament sau casa daca sunt efectuate intr-o perioada mai veche de 3 ani de la data introducerii actiunii de judecata. Cheltuielile de renovare si modernizare sunt facute de un singur coproprietar, iar la stabilirea impartelii nu se tine cont de ele, respectiv de valoare adaugata prin efectuarea acestor inbunatatiri, de ele beneficiind si ceilalti mostenitori care nu si-au adus nici un fel de aport la creearea acestei valorii adaugate..
  4/.- Daca acest proces se judecata dupa Vechiul Cod de Procedura Civila s-au dupa Noul Cod de Procedura Civila.
  Va multumesc anticipat.

 21. avatar

  Buna ziua,
  Am mostenit dupa bunica un teren pe care l-am folosit timp de 20ani. Dupa aceasta perioada unul dintre verisorii mei a deschis succesiunea si a cumparat de la ceilalti 2 mostenitori, drepturile succesorale. Vreau sa stiu daca prin cumpararea acestor drepturi cota lui de mostenire creste si astfel sa poata beneficia de prevederile art 673 indice9 cod procedura civila
  Multumesc

 22. avatar

  Buna ziua, as vrea sa va intreb si eu ceva legat de o mostenire. Fratele meu a decedat fara a avea copii, avand o casa cumparata cu credit ipotecar pe mai multi ani si o masina pe numele lui. Parintii sunt decedati si ei. Mai am o sora plecata in strainatate de mult timp. Eu ca frate (inclusiv sora) am dreptul la mostenire … si daca da, cum se imparte casa care are creditul acela, dar masina poate fi trecuta direct pe numele meu sau al sorei fara a mai plati „taxa de prima inmatriculare”, mentionand ca sotia fratelui are si ea masina pe numele ei, iar valoarea masinii este mai mica decat taxa de prima inmatriculare (mentionez ca la vremea cumpararii nu se platea aceasta taxa). … va multumesc.

 23. avatar

  Buna ziua,

  As dori sa stiu ce intrebari se pun martorilor adusi pentru succesiune si de ce acte au nevoie pentru a dovedi ca nu sunt rude ?

  Multumesc.

 24. cit costa sa treci de pe barbat o cota de pamint

 25. Buna ziua. Bunicul a decedat de 10 ani, ulterior am aflat de la vecini ca are cateva hectare de padure la Ocolis, dar nu are acte pe padure, el fiind trecut doar in registrul agricol-forestier. Cum sa procedam sa trecem padurea pe numele mostenitorilor, tata si inca 2 frati.

 26. Buna ziua,tatal meu a decedat in urma cu 25 ani.Tatal meu mai are o sora in viata iar bunicii nu au lasat mostenirea la nici unul.Eu doresc acum sa caut parte dupa tatal meu si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac(procedura,documente,taxe,pe ce perioada se intinde,cu ce trebuie sa incep prima data).Bunurile se compun din mai multe terenuri totalizand max 5 ha,casa de locuit 2 camere si anexe gospodaresti(grajd pentru animale).Eu as vrea sa stiu etapele pe care sa le fac,unde sa merg prima data si ce urmeaza.Va multumesc

 27. Buna ziua
  va scriu despre problema mea
  noi suntem doi frati iar fratele meu nu vrea sa se prezinte la succesiune.pamintul este la numele bunicilor si nu la numele parintilor care i strada de parcurs ?ce trebuie sa fac.

 28. avatar

  Bun? seara .Am divor?at in anul 2012 .Iar in 2014 a urmat procesul de partaj am semnat delega?ie avocatui meu eu ne luînd parte la procese .Ce pot face pentru a putea citi dosarul ? Trebuie f?cut? cerere la arhiv? ?Deoarece fostul so? îmi pretinde impozitul pe 2011,2012,2013,204 dar eu nu am plecat de bun? voie din cas? fostul so? ma scos afar? din locuin?? din mai 2012 iar apoi eu am cerut divor?ul care sa finalizat in august 2012 de comun acord deoarece domnul voia s? sere c?s?toreasc?

 29. Soacra mea a fost casatorita ( a doua oara) cu dl X cu care a cumparat un apartament. Banii au fost toti ai soacrei mele din prima casatorie. Dl X a murit si copiii lui (3) cer dreptul la mostenire din apartamentul in care au locuit soacra mea si Dl X. Putem in instanta sa dovedim ca banii au provenit exclusiv din partea soacrei mele si ca copiii Dlui X nu au niciun drept? In ce temei? Ce spune legea? Ei vor ca soacra mea sa vanda apartamentul si sa le dea partea. Legea o poate proteja pe ea dat fiind faptul ca ea nu are bani si nu are alta locuinta unde sa stea?
  Multumesc.

 30. Buna ziua!! Locuiesc in Canada si mama mea este in Romania. SInt singurul copil si mama nu a facut acte de succesiune dupa moartea tataului meu. Intrebarea mea este: ce acte sint necesare sa trimit eu ca sa cedez mostenirea si dinsa sa devina propietara a casei si terenurilor?? Va fi sufficient sa trimit o scrisoare legalizata la notar ca renunt la mostenire?? Multumesc mult de ajutor, numai bine!

 31. avatar

  Buna seara…vr sa va cer si eu un sfat .
  Tatal nostru a decedat acum 4 ani..santem 5 copii si mama noastra, din care una dintre surori fiind decedata si ea si la randul ei avand un copil
  Problema noastea e ca vrem sa deschidem succesiunea iar eu si unul dintre frati santem deacord sa cedam dreptul nostru mamei…o sora isi vrea dereptul dupa tata …doar ca nama are in intretinere un frate minor si nepitica minora fiind fata surorii decedate
  Cum se procedeaza la succesiune ?
  Si cum se plateste taxa daca mama deschide taxa si nu are venituri..?ce acte ne trebuiesc pt minorii? Va multumesc

 32. Buna seara scuzati deranjul Avind in vedere ca ambii parinti sint decedati in anul 2012 si noi sintem 4 frati pentru succesiune toti sint de acord sa imi lase mie partea lor ,am deja si procurele de renuntare intrucit sint in strainatate Rugamintea mea este . Cum se procedeaza ,ce acte imi mai trebuesc ,si cit costa ,este vorba de o casa batrineasca la tara ,situata pe o suprafata de 400 metri Multumesc anticipat

 33. BUNA ZIUA,
  As avea o intrebare, suntem 2 frati, traieste doar tata si detine in doua localitati 2 case plus pamant.
  Idea e ca intr o localitate bunurile sunt ale mele si in cealalata a fratelui meu…verbal,…nu s a facut nici un act legal deocamdata. Fratele meu i a cerut tatalui nostru sa puna pe numele lui parte lui, zis si facut…Partea mea e inca pe numele tatalui deoarece eu detin si alte imobile si pt. a nu plati impozite foarte mari am ales sa ramana pe numele lui.
  Ce ar trebui sa fac… sau ce ar trebui sa faca tata, testament, act de donatie, mostenire…?

  Multumes frumos.

 34. avatar

  Buna Ziua

  Mama mea a decedat saptamana trecuta. Nu am gasit contractual apartamentului dansei. Mama era divortata iar tatal meu a decedat acum 24 ani.

  Sunt singura mostenitoare, fiind singurul copil la parinti. Eu am 2 fii.

  Ce acte trebuie sa prezint la succesiune, avand in vedere ca nu am contractul apartamentului din Constanta?Multumesc

 35. Buna ziua!Unchiul meu impreuna cu sotia,neavand copii,mi-au donat o parte din bunuri (casa si pamantul mostenit de unchi de la bunicii mei) in schimbul intretinerii lor.Acum, sunt decedati amandoi iar o parte din bunuri(pamantul mostenit de matusa mea de la parintii ei)face obiectul unei iesiri din indiviziune.Mentionez, ca eu i-am intretinut pana in momentul decesului,i-am inmormantat si m-am ocupat si ma ocup de oranduielile crestinesti.Intrebatea mea e,care este cota mea parte din bunurile ramase tinand cont ca unchiul meu mai are 4 frati printre care si tatal meu),iar matusa mea,3 frati?Cat poate dura totul?Va multumesc anticipat!

 36. ce trebuie sa fac daca nu gasesc nepoti pentru o succesiune

 37. buna ma numesc liliana am 39 de ani si am o problema mama mea a decedat in 2005 in urma ei o ramas 2 case sunt trecute la numele ei in urma ei am ramas 2 copi si 3 nepoti de la o sora fratele meu vrea sa ma scoata afara din casa ca el e mai mare dar eu nu am greptul la nimica dupa mama din care o casa este noua si ina veche el nu vrea sa cedeze la nici una eu ce pot face vei sta in drum si rog prin intermediul asta sa primesc o explicatie ce e defacut si unde sa ma adresez

 38. avatar

  BUNA ZIUA,
  A? avea o întrebare, suntem 2 fra?i .Acum 50 ani tata a decedat,iar noi fiind minor am mo?tenit împreun? cu mama 1 cas? plus p?mânt. Eu l-am pl?tit pe fratele meu , iar el nu mai are nici o preten?ie la mo?tenire.Ideea este c? nu am f?cut nici un act legal deocamdat?, doar o hârtie f?r? martori cum c? l-am pl?tit. Mama mea dore?te cât este înc? în via?? s? devin eu proprietara casei. V? rog s?-mi spune-?i
  ce ar trebui sa fac… sau ce ar trebui s? fac? mama,…. testament, act de donatie, mostenire…?…?i c-am cât ar costa?

  Mul?umes frumos!

 39. vreau sa cumpar un teren pt casa si nu au succesiunea facuta mai sunt in viata doi frati mostenitori ce pot sa fac dc unul din ei nu este de acord sa vanda.va multumesc

 40. Am cumparat apartamentul de la mama, acesta avand cadastrul facut. Este necesar un nou cadastru dupa ce apartamentul a trecut pe numele meu? Multumesc mult.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>